חינוך

מטרות

הקרן תיזום תעודד ותסייע לפעילויות שמטרתן קידום החינוך בישראל, וזאת, בין היתר, בדרך של העמדת תרומות, מענקים, מלגות או בכל דרך אחרת שיקבע הדירקטוריון, ובכלל זה:

  • תמיכה בגופים או בפעולות, שנועדו להביא לקידום החינוך בתחומים אלה, ולהשגת מצוינות בהם.
  • תמיכה בהקמת תשתיות לקידום החינוך בישראל, וזאת בדרך של שיתוף פעולה עם גופים וארגונים הפועלים בתחומים אלה.
  • תמיכה וסיוע לארגונים העוסקים ופועלים בתחום זה.

אוכלוסיית היעד כוללת ילדים ונוער מאזורי פריפריה חברתית ו/או גיאוגרפית.

הקרן תומכת כיעד מועדף בתכניות ייחודיות לילדים ונוער בתחום הבלתי פורמלי, וכן במיזמי הנצחה למורשתו של אלי הורביץ (ז"ל).

ארגונים בהם תומכת הקרן

מכון אלי הורביץ לניהול אסטרטגי באוניברסיטת ת"א

מכון אלי הורביץ לניהול אסטרטגי באוניברסיטת ת"א הקרן התחילה לתמוך במכון בשנת 2013. היא רואה בפעילות המכון יעד חשוב לתמיכה. למכון יש תוכנית פעילות יישומית ומחקרית, עדכנית, מאתגרת, מגוונת ומעניינת. קישור: אתר מכון אלי הורביץ לניהול אסטרטגי

קרא עוד »

הגל שלי

עמותת הגל שלי עמותת הגל שלי אשר נוסדה בשנת 2012, מפעילה תכנית התפתחות אישית לנוער במצבי סיכון דרך גלישת גלים. התכנית פועלת מתוך אמונה כי ניתן להעצים כל נערה ונער דרך התמודדות ייחודית מול אתגרי הים. בסדרת מפגשים קבועים בפריסה חצי שנתית/שנתית, זוכים בני הנוער ליחס פרטני

קרא עוד »

כפר הנוער כנות

כפר הנוער כנות כפר הנוער כנות שוכן בין צומת אשדוד לגדרה ומשתרע על שטח של 1,200 דונם. כשהחל את דרכו בשנת 1952 הכשיר כפר הנוער לחקלאות ואחר כך החל לקלוט עולים חדשים. היום פועלים בו בית ספר תיכון התיישבותי, פנימייה ומשק חקלאי. המוסד החינוכי מקבל

קרא עוד »

כנס אלי הורביץ לכלכלה וחברה (פורום קיסריה)

כנס אלי הורביץ לכלכלה וחברה (פורום קיסריה) הקרן החליטה לתמוך בכנס, שהפך לאחד הפורומים המשמעותיים לדיון אסטרטגי בתחומי כלכלה וחברה, שהיו קרובים מאוד לליבו של אלי הורביץ (ז"ל). היא תומכת בו מאז 2013. כנס אלי הורביץ לכלכלה וחברה- המכון לדמוקרטיה

קרא עוד »

מלגות לעמותת מלח הארץ

מלגות לעמותת מלח הארץ עמותת מלח הארץ קמה בשנת 2009, ופועלת בקיבוץ עין גדי. היא מפעילה מכינה קדם צבאית, המאפשרת לנוער בפריפריה להגשים את עצמו, ולהתגייס לצה"ל לתפקידים משמעותיים. ב-9 שנות פעילותה עברו דרכה 80 חניכים, שכולם התגייסו לצה"ל, ויש להם כיום כבר שלושה קצינים:

קרא עוד »

זיו נעורים

זיו נעורים עמותת 'זיו נעורים' הוקמה בשנת 2000 על ידי בוגרי שייטת 13, וקרויה על שמו של לוחם השייטת זיו לוי ז"ל, שנפל בעת מילוי תפקידו. לעמותה תכנית העצמה והתערבות ייחודית: באמצעות החיבור לים ופיתוח מיומנויות בהשטת כלי שייט, מבקשת העמותה להקנות לבני נוער בסיכון ערכים,

קרא עוד »

 

 קרן  מלגות ע"ש המנוח חמיס ווסאם ז"ל

בשנת 2013 החליטה הקרן לתמוך בפעילות הייחודית של ארגון זה, המחלק מלגות לסטודנטים ערבים ויהודים כאחד. אחד מעקרונות קרן חמיס הוא, שהתרומות תתבססנה הן על תורמים יהודים והן על תורמים ערבים, כדרך לקידום השיח וההדדיות בין שני המגזרים.


 בית ספר יד"ע קירית ביאליק

בית הספר פועל תחת מיז"ם יד"ע – ליאו באק. מדובר בפרויקט ייחודי של הקמת רשת בתי ספר, המיועדים לאוכלוסייה מוחלשת, בפריפריה החברתית-כלכלית של ישראל, מתוך כוונה לאפשר לילדי בית הספר לקבל את הביטחון והיכולת להגיע להישגים לימודיים גבוהים, ולהרגיש שייכים ומשמעותיים בחברה הישראלית. רשת זו פועלת ברוח רשת אמריקאית הנקראת KIPP (ידע הוא כוח), ונקראת בישראל יד"ע (ידע, דרך ארץ, עצמה פנימית). בית הספר הראשון הוקם בשכונת צור שלום בקרית ביאליק. בית הספר צומח, ויש בו כיום שתי שכבות, כיתה א' וכיתה ב' וכ-100 תלמידים. ילדים אלו אינם שותפים לפעילות חוגית מעבר לשעות בית הספר, ולכן בית הספר מנסה לאפשר חשיפה והעשרה רחבים ככל האפשר, תוך הבנה שפעילויות אלו הן היוצרות את הפער המרכזי בין ילדים הגדלים באזורי מצוקה, לילדים שמשפחותיהם מסוגלות לאפשר לעצמן מימון פעילויות מעבר למערכת החינוך הפורמאלית. אחת התוכניות בהן החליטה לתמוך הקרן החל משנת 2015, עוסקת בקידום האומנות בקרב הילדים בתוך בית הספר לאחר השעה 16:00: חוג ריקודים אתיופי, וכן חוג נגינה, בו יועסקו נגנים יוצאי חבר העמים.


 עמותת אשר רוח בו

העמותה הוקמה משנת 2011, ומקדמת פעילות של מכינה קדם צבאית במצפה רמון, עבור נוער בסיכון. היא מעודדת פעילות תרבותית, חינוכית, וחברתית כחלק מהכנת הנערים לשירות משמעותי בצה"ל. הקרן החליטה לתמוך בעמותה משנת 2015.

עמותת אשר רוח בו


עמותת בית חם לכל חייל

עמותת בית חם לכל חייל הוקמה בינואר 2010 על מנת לסייע לחיילים בודדים, לחיילים ללא עורף משפחתי ולחיילים נזקקים ולאפשר להם להשלים שרות צבאי מלא ותקין.
מייסדי העמותה זיהו את המצוקה של חיילים נזקקים שאינם מצליחים להתקיים ללא תמיכה כלכלית מהבית, וכן את הקושי של חיילים בודדים, המנותקים ממשפחותיהם, אשר ממתינים לפתרונות דיור ומתמודדים עם קשיים רבים מול גורמי הצבא.
העמותה מספקת פתרונות מקיפים הכוללים דיור, משפחות מאמצות, תמיכה רגשית וכלכלית, עזרה בזמן החלמה מפציעה, טיפול בחיילים משוחררים בשורה של נושאים וביניהם, מלגות לימודים, פתרונות דיור והשמה בעבודה. העמותה מכוונת את מאמציה לעבר אתגרים אשר אינם מטופלים על ידי צה"ל ומהווים עמוד תווך לאלפי חיילים ובני משפחותיהם. הקרן החליטה לתמוך בעמותה בשנת 2015.
קישור: בית חם לכל חייל


עמותת אור שמחה

כפר הילדים ′אור שמחה′ הוקם בכפר חב"ד בשנת 1970 כמוסד טיפולי בתנאי פנימייה מלאים עבור ילדי עולים מארצות חבר העמים ובוכרה. עד מהרה המוסד התפתח והחל לקלוט ילדים נוספים מכל רחבי הארץ, אשר הזדקקו לסידור חוץ ביתי בשל מצוקה כלכלית או תפקודית של משפחתם. כיום אור שמחה מוכרת ע"י משרד הרווחה כפנימייה טיפולית והיא ביתם של כ 270 ילדים ובני נוער בסיכון גבוה בגילאי 6-18 אשר הוצאו מביתם, ילדים ונערים מכל המגזרים של החברה הישראלית – חרדים, דתיים, מסורתיים ואוכלוסייה כללית. מרביתם מופנים ע"י משרד הרווחה.
הקרן החליטה לתמוך בשנת 2015 במיזם חינוכי-חברתי בתחום אומנות העץ לנוער בסיכון

אור שמחה


מתנ"ס בערבה

מתנ"ס ערבה העמותה לקידום הקהילה בערבה, הוקמה בשנת – 1978 וממוקמת ביישוב ספיר בלב הערבה, באמצע הדרך בין המושב הצפוני למושב הדרומי. העמותה הינה הארגון היחיד הפעיל באזור בתחומי הרווחה, החינוך והקהילה ; היא שואפת לתת מענה לכל צרכיהם של תושבי האזור בהתחשב במגבלות הריחוק הפיסי והנגישות למשאבים, וההתמודדות עם קשיים ומכשולים הנובעים מהבידוד והפרישה הגיאוגרפית של יישובי המועצה. באזור קיים בית ספר אחד בלבד בו לומדים כלל ילדי הערבה, כך שנוצר מצב של מענה חינוכי מוגבל וחוסר שיוון והזדמנות עבור התלמידים בערבה בהשוואה לחבריהם במרכזי הערים. לפיכך, העמותה שמה דגש מיוחד על פיתוח והפעלת תכניות בתחום החינוך לילדי האזור, על מנת לחזק את מערכת החינוך המקומית.
הקרן החליטה לתמוך בשנת 2016 במיזם החינוכי "מדע במדבר", אשר במסגרתו יתקיימו לימודים ומפגשים התנסותיים בכיתות ייעודיות במתנ"ס ערבה הממוקם במרכז הערבה ונגיש לכל הישובים. התכנית מהווה סינתזה בין סביבה ייחודית לפעילות מדעית בזכות החדשנות, רוח החלוציות והיזמות באזור.


המרכז לקידום הלמידה בחיפה

המרכז לקידום למידה חיפה הוקם בשנת 1989 והוא הגוף המקצועי המוביל בחיפה בטיפול בילדים ומתבגרים עם לקויות למידה. המטרה היא להבטיח שכל תלמיד עם לקות למידה בחיפה רבתי יממש את הפוטנציאל שלו ללא תלות במוצאו, דתו ומצבה הכלכלי-חברתי של משפחתו, וישתלב במערכת החינוך הרגילה ובקהילה.
הקרן החליטה לתמוך בשנת 2016 בתכנית "ברוח טובה" שנועדה להעלאת מודעות במערכת החינוך היסודית הערבית בחיפה לתחום של לקויות למידה ולהעשרת ארגז הכלים הפדגוגי של המורים.
קישור: המרכז לקידום הלמידה חיפה


כיוונים

עמותת כוונים הינה עמותה צעירה אשר הוקמה ביוני 2003 במטרה לקדם צעירים עם צרכים מיוחדים תוך עידוד להשפעה ומעורבות בקהילות בהן הם חיים ולהשגת שליטה והשפעה על מסלול ההתפתחות האישי שלהם.

העמותה נוסדה ע"י בוגרי בי"ס מנדל למנהיגות חינוכית ומבוססת על ניסיון רב שנים של מקימיה שנולד מתוך עבודה עם צעירים בעלי נכויות וזיהוי קשייהם. היא פועלת בשיתוף עם משרד הרווחה, המוסד לביטוח לאומי, ג'וינט ישראל-אשלים ומוסדות אקדמאיים. שירותיה ניתנים בפריסה ארצית לכל מגזרי האוכלוסייה.

קהל היעד של העמותה כולל אנשים עם מוגבלויות בגילאי 10 – 40, ובכללן נכויות פיזיות, נכויות חושיות (עיוורים וכבדי ראייה, חרשים וכבדי שמיעה) או נכויות הנגרמות כתוצאה ממחלות כרוניות ותסמונות נדירות, בקרב בעלי אינטליגנציה נורמאלית.
הקרן החליטה לתמוך בשנת 2016 בתכנית "כנפיים" המיועדת להכנה לחיים עצמאיים לצעירים (גילאי 18-30) עם מוגבלויות.
קישור: עמותת כיוונים


ארגון SOS

האגודה הישראלית לכפרי ילדים SOS הוקמה ב- 1981 כדי לקדם את רווחתם של ילדים ונוער בסיכון, במצוקה וללא עורף משפחתי, בגילאי 6-23 מכל הארץ. החזון: כל ילד שייך למשפחה וגדל באהבה, כבוד ובטחון.

את החזון הזה מממשים באמצעות הפעלת כפרי ילדים ומסגרות תומכות בקהילה. בהם העמותה מעניקה בית חם, מקדמת את שלומם והתפתחותם התקינה של הילדים ומקנה להם כלים להתמודדות ושילוב במערכות החינוך והחברה. כיום, הארגון מסייע לכ- 300 ילדים ונוער בכלל מסגרות העמותה ופועלים לקידום זכויותיהם.
הקרן החליטה לתמוך בשנת 2016 ובשנת 2018 בחוגי העשרה המתקיימים בעמותה.
קישור: ארגון 


מכינת תבור

העמותה הוקמה בשנת 2010 בעיר נצרת עילית כדי לטפח מנהיגות חילונית צעירה בעלת זהות יהודית וציונית וערכים הומניסטיים. העמותה מציינת שההקמה נעשתה מתוך "אמונה שזהות יהודית ציונית היא בסיס לחיים של משמעות ועשייה, למעורבות חברתית ולאזרחות פעילה.

היא קרקע להבטחת הישארותה של אוכלוסייה איכותית ומשכילה בארץ. היא יסוד לקיומם של ערוצי הידברות בין חילונים, דתיים, ויהדות התפוצות. היא תנאי לכושר עמידה לנוכח האתגרים הניצבים בפתחה של מדינת ישראל והעם היהודי, והיא חיונית לכינונה של תרבות ישראלית היונקת את זהותה וערכיה ממקורותיה".

העמותה מקדמת מספר תכניות: מכינה קדם צבאית, תכנית עולים לתבור ( הכנה קדם צבאית לעולים בודדים מחול) ותכנית קשת.
הקרן החליטה לתמוך בשנת 2016 בתכנית "קשת" לקידום מנהיגות ארצית בבתי ספר תיכוניים.
קישור:מכינת תבור


עמותת נירים

באפריל 2002 , בקרב של שייטת 13 נגד מחבלים בשכם, נפל רס"ל ניר קריצ'מן. מפקדו וחבריו ביקשו להנציחו במיזם חינוכי ייחודי. עמותת נירים שהוקמה על שמו, שמה לה למטרה להיות נושאת הדגל בכל הנוגע לחינוך למצוינות של נוער ישראלי בסיכון גבוה, שנשר, או נמצא בסכנת נשירה, ממסגרות חינוכיות פורמאליות.
נירים יוזמת ומפעילה, בחסות שייטת 13 , תכנית חינוכית טיפולית המעניקה למאות בני נוער בסיכון גבוה, הזדמנות נוספת, – לעיתים האחרונה, לחזור אל חיק החברה כאזרחים התורמים לעצמם, למשפחתם ולמדינה. אנו עובדים בפיקוח חסות הנוער של משרד הרווחה וזוכים להערכה רבה בזכות הישגנו בטיפול בנערים ונערות בקצה הרצף החברתי, אשר נפלטו ממערכות החינוך ומהחברה והידרדרו לפשע, סמים ואלכוהול.

אנו מציבים רף גבוה בגרות מדעית מלאה, גיוס לשירות משמעותי בצה"ל, – מעורבות חברתית והתפתחות אישית כיעדים ברי השגה, ומפעילים תכנית חינוכית טיפולית חדשנית ולא שגרתית למען הגשמתם, בשתי מסגרות ייחודיות: כפר הנוער נירים (פנימייה לבני נוער שהוצאו מביתם בצווי בית משפט) ונירים בשכונות (תכנית בתוך הקהילה).
הקרן החליטה בשנת 2016 לתמוך בתכנית כפר הנוער של נירים.
קישור: עמותת נירים

 

אגודת הילל לחוזרים בשאלה (ע.ר)

העמותה הוקמה בשנת 1991 ומסייעת לאלפי צעירים שבחרו לעזוב את החברה החרדית ולהשתלב בחברה הכללית בישראל. צעירים אלה, לרוב, נאלצים להתמודד עם נתק מהמשפחה ועם קשיי קליטה משמעותיים בחברה אליה הצטרפו.

עליהם להסתגל למוסכמות חברתיות הזרות להם, לרכוש כישורי חיים חדשים, להשלים את לימודי הליבה ולמצוא לעצמם סביבה חדשה ופרנסה ראויה. רבים מהם נמצאים במצוקה אדירה עקב השינוי הדרמטי שעברו.

הקרן בחרה בשנת 2016 לתמוך בפעילות המלגות של הארגון.


כרמל- זבולון בית ספר אזורי

כרמל-זבולון הינו בית ספר אזורי שש שנתי, שנוסד בקיבוץ יגור בשנת  1973 ונמצא בבעלות המועצה האזורית זבולון. בית הספר משלב לימודים עיוניים לבגרות עם מסלולים טכנולוגיים ומקצועיים (עיצוב אופנה, רובוטיקה-מכאניקה, ועיצוב גרפי).

החל משנת 1992, פועל בית הספר כמסגרת על יסודית יחידה באזור הצפון, הקולטת תלמידים לקויי שמיעה ומשלבת אותם בתכנית הלימודים הרגילה של משרד החינוך.

המוסד החינוכי מותאם לצרכיהם המיוחדים ומושך לשורותיו תלמידים הסובלים ממגבלה זו, גם כאשר אלה מתגוררים במרחק רב. בנוסף, מפעיל בית הספר תכנית העשרה לתלמידי כיתות ז'-ח'-ט', חירשים, לקויי שמיעה ושומעים, המעשירה את ידיעתם ומקנה להם ידע נרחב אשר אינו נרכש במסגרת מערכת הלימודים הרגילה.

הקרן החליטה בשנת 2017 לתמוך בתכנית המיועדת לנוער חרש ולקוי שמיעה.


כוכבי המדבר

כוכבי המדבר היא עמותה חינוכית אשר הוקמה בשנת 2013 המאתרת ומטפחת דור חדש של מנהיגים בדואים צעירים בנגב.

מתוך הבנה כי "השינוי חייב לצמוח מבפנים",  העמותה פועלת במטרה להקים מנהיגות שצומחת מתוך הקהילה, לוקחת אחריות על החברה הבדואית כולה (כלל השבטים), מובילה שיח חיובי של עשייה ויוצרת מרחב משותף לטובת כלל תושבי הנגב. מנהיגות שתוביל ותפעל למען חברה ישראלית טובה, צודקת ושוויונית יותר.

הקרן החליטה לתמוך בשנת 2016 בקידום פיתוח פנימיית יום לפיתוח מנהיגות בתוך בית הספר האזורי למנהיגות לחברה הבדואית.

 

קרן לוד

הקרן לפיתוח לוד הוקמה בשנת 2008 כקרן קהילתית, שהחברים בה הינם תושבים מהמגזרים ומהקהילות השונות בעיר. הקרן פועלת כעמותה פרטית ובלתי תלויה, שיוזמת פרויקטים ומקדמת תהליכים עירוניים לשינוי חברתי משמעותי וארוך טווח, באמצעות שותפויות בין הרשות המקומית והתושבים לבין תורמים, קרנות, עסקים ומשרדי ממשלה.

תחומי העשייה של הקרן מתמקדים בעיקר בתחומים הבאים: חינוך ורווחה, תרבות וקהילה, ופיתוח העיר העתיקה.

הקרן החליטה לתמוך בפעילות הקרן בתחום החינוך בשנת 2017.

 

מרכז צעירים מצפה רמון- קולות בנגב

מרכז הצעירים במצפה רמון הוקם בנובמבר 2011 ומהווה מקום מרכזי בפיתוח, קידום וניהול היישוב. המרכז תומך באתגרים שבפניהם נמצאת מצפה רמון – מיעוט אוכלוסייה, ישוב פריפריאלי מרוחק, אבטלה גבוהה, מדד סוציואקונומי נמוך. שירותי המרכז מגוונים ועוסקים במגוון התחומים שמעסיקים את הצעירים. המרכז נותן את שירותיו לכ-40% מכלל התושבים (גילאי 18-40) .

מרכז הצעירים הינו זרוע ביצועית של המועצה המקומית ופועל בשיתוף מלא עם ראש המועצה ומנהל אגף שח"ק.

המרכז עוסק בשלושה תחומים עיקריים:

קידום צעירים ע"י השכלה גבוהה, תעסוקה ויזמות ופיתוח עסקי.

המרכז מקדם את תחום התעסוקה תוך נקודת מבט רחבה וארוכת טווח על עתידו של הצעיר. בתוך כך המרכז פועל להשמות איכותיות בתעסוקה, מלגות מוטות תעסוקה, עידוד ופיתוח הכשרות מקצועיות מוטות תעסוקה. הקרן בחרה לתמוך בפעילות הקרן בשנים 2016, 2017 ו2018 באמצעות מלגות וסיוע לפיתוח תכנית לקידום המוזיקה במצפה רמון

ניצן היא עמותת הורים ומתנדבים שהוקמה בשנת 1964 במטרה לאתר, לאבחן, לטפל ולשקם ילדים, מתבגרים ובוגרים עם לקויות למידה בעיות קשב וריכוז, וקשיי הסתגלות ותפקוד. העמותה פרוסה על כל הארץ עם 38 סניפים. הקרן תמך בניצן בשנת 2017 בסניף דימונה

 

ארץ עיר

עמותת ארץ עיר ( לשעבר תור המדבר)  הוקמה ב-2006 על יד חברי קהילת קמה – קבוצה של צעירים שלפני כ-12 שנים התיישבו בבאר שבע לאחר שסיימו שירות לאומי וצבאי משותף, ובחרו להשתקע בפריפריה על מנת להוביל שינוי חברתי מהשטח.

הקהילה מונה היום 15 משפחות עם ילדים, חוגגת יחד שבתות וחגים, מקימה מיזמים קהילתיים, ומושכת אליה מעל 100 חברי "קהילה רחבה" – תושבי באר שבע המושפעים ותורמים לפעילות הקהילה, ומגבירים את המעורבות האזרחית שלהם.  

הקרן  החליטה בשנת 2017 וב2018  לתמוך באחד הפרוייקטים של העמותה: קפה רינגלבלום שנועד לקידום ושילוב מקצועי של נוער בסיכון.

 

המרכז לרכיבה טיפולית

המרכז לרכיבה טיפולית בישראל הינו ארגון ללא מטרת רווח שהוקם בשנת 1988 על ידי ארגון מתנדבים, והוא מיישם שיטות טיפוליות חדשניות בתחום הרכיבה הטיפולית ובתחום הטיפול באמצעות כלבים. מטרת הפעילות במרכז היא קידום, שיקום וטיפול באוכלוסיות עם צרכים מיוחדים בעזרת בעלי חיים.

המרכז מטפל במגוון רחב של אוכלוסיות המתמודדות עם קשיים פיזיים, רגשיים וקוגניטיביים. כגון; CP, פיגור, אוטיזם, הפרעות חרדה, פוביה, דיכאון, נפגעי תאונות דרכים, פגועי ראש, נכי צה"ל נפגעי נפש ונוער בסיכון.

במהלך השנים פיתח הצוות המקצועי של המרכז מספר תכניות פורצות דרך לאוכלוסיות שעד כה לא זכו להנות מיתרונות הטיפול של הרכיבה והכלבנות הטיפולית כגון, קבוצת הורים וילדים שהגיעו למרכז לתכנית הוליסטית לשיקום היחסים ומתן כלים להמשך עבור ההורים הפוגעים.

הקרן החליטה בשנים 2017, 2018 לתמוך בפרוייקט פיילוט של העמותה בתחום נוער בסיכון.

התכנית התפרסה על שלוש שנים בהן הנערים יגיעו למרכז וירכשו מקצוע: תעודת רכיבה בסיסית ואילוף כלבים. בנוסף הנערים יתנדבו במהלך כל התכנית.

 

דרכ"א

רשת של בתי ספר שהוקמה על ידי קרן רש"י בשותפות עם אליאנס-כי"ח בשנת 2010 ובשנת 2014 הצטרפו אליה גם קרן  קרן YRF. כיום הרשת כוללת 29 מוסדות חינוך ובהם 27 בתי ספר תיכוניים ו-2 מרכזי לימוד אנגלית בשיטות הוראה חדשניות  מפעילים בתי ספר בפריפריה.

הקרן בחרה בשנת 2018 לתמוך בפרוייקט מרכז מצויינות בבית ספר על יסודי ממלכתי דתי לבנים בקרית שמונה

הודעה הקרן:

בתום עשר שנות פעילות פוריות בתחומים בהם פועלת הקרן, הוחלט להעמיק את התמיכה ואת מעורבות הקרן במיזמים קיימים ונבחרים. על כן מעתה לא יתקבלו פניות מקוונות דרך האתר.
אנו מודים על שיתוף הפעולה.